Ετήσιες προβλέψεις για το ζώδιο του μήνα: Σκορπιός 2011-12

Από τον Κυριάκο Κοκτζίδη

Χρονιά επέκτασης, φρεσκάδας, ανανέωσης, ευκαιριών και σημαντικής εύνοιας αναμένεται για το δικό σας ζώδιο το 2012 μιας και το σύμπαν δρα προστατευτικά-επιβοηθητικά. Η Αφροδίτη για ένα τετράμηνο από το ζώδιο των Διδύμων ενισχύει τον τομέα των οικονομικών σας και ειδικότερα των οικονομικών που προέρχονται από κληρονομιές και φορολογία. Χρήματα αναμένονται να ενισχύσουν την εισοδηματική σας πορεία αλλά παράλληλα οφείλετε να είστε προσεκτικοί στη διαχείριση τους καθώς η ροπή σας για περιττές δαπάνες θα αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα γίνεστε πιο γοητευτικοί και ο ερωτισμός σας φτάνει στο ζενίθ συνεπώς ένας από τους σημαντικότερους τομείς της ζωής σας, αυτός του ουσιαστικού έρωτα και της απόλυτης ένωσης κυλάει ρολόι.

Η πολύμηνη παραμονή του κυβερνήτη σας Άρη στο φιλικό προς το δικό σας ζώδιο της Παρθένου δρα υποστηρικτικά καθώς μία από τις προτεραιότητές σας γίνεται η ομαδικότητα και έχετε όλες τις διαθέσεις να συμμετάσχετε σε οργανώσεις που απαιτούν κοινωνική συναναστροφή και ένταξη στο συλλογικό. Νέοι φίλοι έρχονται και οι σχέσεις είναι γεμάτες πάθος και ένταση. Ο λόγος σας έχει ισχύ και μπορεί να μετρήσει στις ομάδες, εκμεταλλευτείτε την εύνοια του σύμπαντος και επωφεληθείτε των ευκαιριών. Θέτετε στόχους και προσπαθείτε να τους υλοποιήσετε είτε μόνοι σας είτε με τη στήριξη φιλικών συμμαχιών. Τα συμφέροντά σας και τα πιστεύω σας ενδέχεται να έρθουν σε σύγκρουση με κάποια άτομα του φιλικού σας κύκλου και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και ρήξεις στον φιλικό σας κύκλο, μην είστε εριστικοί και να μετριάσετε τη σκληρότητα του λόγου σας γιατί είναι μη επωφελές να χάνετε φιλίες μίας ζωής λόγω ενός λάθους της στιγμής.

Ο Δίας μέγας ευεργέτης από το απέναντι ζώδιο του Ταύρου δίνει έμφαση στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Νέες σχέσεις και συνεργασίες έρχονται στο προσκήνιο και σας βοηθάνε στην μετέπειτα εξέλιξη. Ο γάμος και η δέσμευση ένα άλλο θέμα, το οποίο θα σας απασχολήσει δεόντως βάζοντας σας στη διαδικασία μίας συγκατοίκησης, μίας επισημοποίησης ή ενός αποχωρισμού που δρα απελευθερωτικά και φέρνει εξέλιξη στη ζωή σας καθώς σπάτε τα «σάπια» δεσμά και μπορείτε να οδηγηθείτε στη δημιουργία μιας νέας εποικοδομητικής σχέσης. Από τον Ιούνιο εισέρχεται στους Διδύμους και ενισχύει το κομμάτι του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τα οικονομικά όσον αφορά τον τομέα κληρονομικών-φορολογικών. Μπορείτε να επιτύχετε οικονομικούς διακανονισμούς με τον πιο επικερδή τρόπο ενώ παράλληλα σας δίνει όλη την διαύγεια να ανακαλύψετε περισσότερες κρυφές σας δυνάμεις και να ανέλθετε. Σημαντική είναι η ενίσχυση της ψυχολογίας σας και της σεξουαλικότητάς σας ενώ παράλληλα μπορείτε να επιλύσετε ένα νόσημα σεξουαλικό. Να αποφύγετε τις σπατάλες γιατί όσο εύκολα έρχεται το χρήμα άλλο τόσο εύκολα φεύγει και μας και διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης καλό είναι να είμαστε συγκρατημένοι και να αποταμιεύουμε ποσά για μελλοντική χρήση.

Ο Κρόνος το πρώτο εννεάμηνο από τον Ζυγό και τον δωδέκατο ηλιακό σας οίκο δημιουργεί τάσεις απομόνωσης  και συνειδητοποίησης μίας και σας χαρίζει σοφία. Η συνειδητοποίηση δεν είναι ανώδυνη αλλά έρχεται επίπονα και αυτό κοστίζει όχι σε χρήμα αλλά ψυχολογικά μίας και η ψυχολογία σας είναι βαριά. Ωστόσο είναι ευκαιρία να ανακαλέσετε λάθη του παρελθόντος, λάθος συμπεριφορές του παρελθόντος με απώτερο σκοπό την αποκατάστασή τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οφείλετε να ακολουθείτε τη νόμιμη οδό καθώς ο Κρόνος λειτουργεί ως κατάσκοπος και μπορεί να «ξεσκεπάσει» τις παρανομίες σας. Από τον Οκτώβριο εισέρχεται οριστικά στο ζώδιό σας και διαλύει το «σκληρό – αυστηρό» παρασκήνιο. Η ζωή σας αλλάζει, όχι απαραίτητα προς το κακό. Ο Κρόνος δεν φέρνει ατυχίες, αντιθέτως φέρνει μαζί του το «πλήρωμα του χρόνου» κατά τη διάρκεια του οποίου χρειάζεται να εργαστούμε, να μοχθήσουμε, να κοπιάσουμε έτσι ώστε να δούμε τιμές και επιβράβευση των κόπων μας. Είναι σαφώς μία περίοδος με λιγότερη εύνοια και τύχη αλλά με την προϋπόθεση να εργαστούμε σκληρά, συνετά και με ρεαλισμό επιφέρει κοινωνική άνοδο και πρόοδο. Μπορεί να νιώθετε πεσμένες τις άμυνες του οργανισμού σας ενώ παράλληλα οφείλετε να συνεχίσετε να ακολουθείτε την μόνιμη οριογραμμή.

Ο Ουρανός από το «καρμικό» σας ζώδιο, αυτό του Κριού φέρνει αστάθεια και ανατροπές στον τομέα της εργασίας και της υγείας. Ο όρος αστάθεια και ανατροπή δεν εμπεριέχει απαραίτητα αρνητική χροιά μιας και οι αλλαγές δεν έχουν μόνο αρνητικά αποτελέσματα αλλά μπορούν να μας ωθήσουν στην επιτυχία. Ο Ουρανός σύμβολο της πρωτοπορίας και της εφευρετικότητας μπορεί να σας ωθήσει σε ένα πιο καινοτόμο, πρωτοπόρο εργασιακό μονοπάτι. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιείτε στην εργασία σας μπορεί να είναι επινοητικοί και να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Επόμενο ενδεχόμενο η απώλεια εργασίας, η συνακόλουθη ένταξή σας στο άνεργο ή άεργο εργατικό δυναμικό για κάποιο χρονικό διάστημα. Μην αγχωθείτε καθώς έχετε εύνοιες και μπορεί να σας έλθει εντελώς απρόβλεπτα μία πρόταση για άλλη θέση εργασίας. Αστάθεια ενδέχεται να παρουσιάσει ο τομέας της υγείας με σκαμπανεβάσματα της άμυνας του ανοσοποιητικού σας συστήματος ενώ παράλληλα είναι περίοδος κατά την οποία μπορεί να ανακαλύψετε ένα πρόβλημα υγείας και να μπείτε σε μία θεραπευτική αγωγή.

Ο Ποσειδώνας τον πρώτο μήνα από το Υδροχόο ζορίζει καταστάσεις οικογενειακές ή επαγγελματικές και μπορεί να προκαλέσει ουτοπικές καταστάσεις που έχουν σκοπό τους τον αποπροσανατολισμό σας και την καθοδήγησή σας σε λάθος μονοπάτια. Ας μην κοιτάμε μόνο αρνητικά καθώς ενδέχεται να σας ωθήσει στο μονοπάτι της δημιουργίας του ιδανικού σπιτιού, της ιδανικής οικογένειας ή ενός επαγγέλματος που απαιτεί καλλιτεχνική κινητοποίηση. Από τον Φεβρουάριο και για όλο το 2012 φλερτάρει υπό αρμονική γωνία με το ζώδιό σας από το ζώδιο των Ιχθύων εκτοξεύοντας τα δημιουργικά σας επίπεδα. Οι δραστηριότητές σας χαρακτηρίζονται από ιδεαλισμό, οραματισμό και έμπνευση. Μπαίνετε στη διαδικασία εύρεσης ενός ιδανικού έρωτα, να είστε φειδωλοί και να μην επενδύετε μονομιάς καθώς η κρίση σας μπορεί να είναι θολή και να εξαπατηθείτε. Τι σημαίνει όμως αυτό; Δεν ερωτευόμαστε; Όχι βέβαια, απλά έχουμε και τις επιφυλάξεις μας. Μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να αφεθείτε στον έρωτα καθώς μπορείτε να γνωρίσετε μία αγάπη ανώτερης οκτάβας πέραν των γήινων ορίων. Να είστε συνετοί και επιφυλακτικοί σε θέματα τυχερών παιχνιδιών και τζόγου καθώς μπορεί να έχετε απώλειες.

Ο σύγχρονος κυβερνήτης σας, ο Πλούτωνας σας φλερτάρει από τον Αιγόκερω χαρίζοντας δύναμη στο λόγο σας και μετουσιώνοντας την επικοινωνία σας σε ανώτερα επίπεδα. Έχετε όλες τις προδιαγραφές να βελτιώσετε σχέσεις με αδέλφια ή στενούς συγγενείς και να δείτε ρεαλιστικά. Θα καταλάβετε πως στάθηκαν ευεργέτες σας, οφείλετε αρκετά. Η ζωή σας αλλάζει καθώς ο λόγος σας έχει δυναμική και αυτό σας κάνει υπολογίσιμη δύναμη.

Πιο αναλυτικά:

Αφροδίτη στους Διδύμους: Η Αφροδίτη, πλανήτης του έρωτα, της αγάπης, της ομορφιάς, της τέχνης, της κομψότητας και των οικονομικών έχει μία ιδιάζουσα συμπεριφορά μέσα στο 2012 καθώς παραμένει ένα τετράμηνο στο ζώδιο των Διδύμων. Από το ζώδιο των Διδύμων τονίζει το κομμάτι εκείνο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τα οικονομικά κληρονομικού-φορολογικού περιεχομένου, τη σεξουαλικότητά σας και την βαθύτερη ερωτική σας ζωή. Μπορείτε να επιτύχετε επικερδείς οικονομικούς διακανονισμούς ή να έλθουν κληρονομιές που δεν φανταζόσασταν. Μπορείτε να κερδίσετε διαμάχες οικονομικής φύσης και να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής. Να είστε όμως συνετοί καθώς όσο εύκολα έρχονται τα ακίνητα και οι κληρονομιές άλλο τόσο εύκολα ρευστοποιούνται σε μετρητά και εξαϋλώνονται. Αποφύγετε να μείνετε χωρίς αποταμιευτικά αποθέματα. Ο ερωτισμός σας, ο αισθησιασμός σας και η ερωτική σας ζωή θα κυλήσει ομαλά και αυτό θα σας χαρίζει πόντους αυτοπεποίθησης μιας και ο έρωτας εις βάθος αποτελεί μόνιμη πηγή τροφοδοσίας σας. Έχετε όλη τη δυναμική να ανακαλύψετε τον βαθύτερο σας εαυτό και δυνάμεις που ακόμα και εσείς οι ίδιοι αδυνατούσατε να κατανοήσετε. Η Αφροδίτη στους Διδύμους επιθυμεί την πνευματική διέγερση, είναι γοητευτικά επικοινωνιακή αλλά έχει μία ροπή προς το ακατάπαυστο φλερτ και συχνά χαρακτηρίζεται ψυχρή, μη εκδηλωτική και απόμακρη. Ελκύεται από πνευματικούς συντρόφους και απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μίας σχέσης είναι η καλή επικοινωνία. Ο Δίδυμος είναι ο τομέας που σχετίζεται με το βαθύτερο και ουσιαστικό φλερτ και μιας και είναι σε ένα ζώδιο ανάλαφρο κάποιες φορές δεν διεισδύετε στο βάθος αλλά μένετε στην συναισθηματική επιφάνεια. Αυτό ισχύει κατά γενική προσέγγιση καθώς σας κυβερνά ο «βαθύς» Πλούτωνας έτσι οι επιπολαιότητες περιορίζονται σημαντικά. Βέβαια η ενασχόλησή σας με το ερωτικό παιχνίδι είναι αδιάκοπη και είστε και εσείς από τα ζώδια που έχουν ως επιτακτική ανάγκη το καλό επικοινωνιακό κομμάτι.

Αφροδίτη στους Διδύμους: 03/04/2012 ώρα 15:17 έως 07/08/2012 ώρα 13:41

Ανάδρομη: 15/05/2012 ώρα 14;32 έως 27/06/2012 ώρα 15:05

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης παρατηρούνται αναβολές, καθυστερήσεις και μπλοκαρίσματα σε ζητήματα καρδιάς και οικονομικών. Ο έρωτας έχει τάσεις στασιμότητας ενώ οφειλόμενα ποσά αργούν να επιστραφούν ή να εισπραχθούν. Αναβάλλετε αισθητικές επεμβάσεις, μετακομίσεις, ανακαινίσεις πεπαλαιωμένων χώρων. Μάλιστα καθώς αναδρομεί στο όγδοο ηλιακό σας σπίτι αποφύγετε υπογραφές συμβολαίων που εμπεριέχουν οικονομικές οροθεσίες. Δεν αποκλείεται να νιώσετε κάποια αμφιταλάντευση όσον αφορά τα ζητήματα της καρδιάς σας, να έχετε επιστροφές του παρελθόντος ή να νιώσετε κάποια ερωτικά διλλήματα.

Άρης στην Παρθένο: Άλλη μία ιδιάζουσα πορεία είναι αυτή του Άρη, πλανήτη της λίμπιντο, της ενέργειας, της δράσης, της δραστηριότητας, της αποφασιστικότητας και της πρωτοβουλίας, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Ιούλιο του 2012 διανύει το ζώδιο της Παρθένου. Το ζώδιο της Παρθένου αποτελεί για το δικό σας ζώδιο τον 11ο ηλιακό σας οίκο, ο οποίος σχετίζεται με τη συλλογική δραστηριοποίησή σας, τη μαζικότητα, την ομαδοποίηση, τις φιλίες και τους στόχους που εσείς θέτετε. Μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς σας απορροφάται στην ομαδικότητα και η εξωστρέφεια μπορεί να σας χαρίζει πόντους ως προς τη διασημότητα μέσω της προσφοράς και της μαζικής εντατικοποίησης. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε συλλογικές δραστηριότητες και να προσφέρετε στην κοινωνία μέσω φιλανθρωπιών και χορηγήσεως άμεσης βοήθειας ψυχολογικής και υλικής. Μιας και είστε πλουτώνιοι έχετε το ένστικτο και μπορείτε να θεραπεύσετε κοινωνικές ανισότητες και ανισορροπίες. Οι φιλίες; Σημαντική παράμετρος της καθημερινότητας του Α εξαμήνου ενώ παράλληλα νέοι φίλοι έρχονται στη ζωή σας και διεκδικούν θέση στην καρδιάς σας. Κάποιες φορές τα συμφέροντά σας και οι αντιλήψεις σας έρχονται σε αντίθεση με αυτά των φίλων σας και αυτό μπορεί να προκαλέσει εντάσεις, συγκρούσεις και ρήξεις. Κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ, μην αντιδράτε και δώστε και στους φίλους σας την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις τους. Αυτό θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική σας και θα στηρίξουν τις αποφάσεις σας μίας και ο λόγος σας αποκτά κλιμακωτά δύναμη. Η εργατικότητά σας, η οργάνωσή σας, η υπομονή και η επιμονή σας είναι αρκετά αυξημένα έτσι θα κερδίζετε τις μάχες με ευκολία. Σημαντικό γεγονός η αφύπνισή σας μιας και ο Άρης σας βάζει σε ένα τερέν νέων στόχων που θέλετε να υλοποιήσετε. Οι γνώσεις σας διευρύνονται, η αισιοδοξία(λέξη λίγο άγνωστη για το δικό σας ζώδιο) εμφανίζεται και είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε τα κεκτημένα σας και να θέσετε σε εφαρμογή πλάνα και στόχους.

Άρης στην Παρθένο: 01/01/2011 έως 03/07/2012 ώρα 12:31

Ανάδρομος: 24/01/2011 ώρα 00:53 έως 14/04/2012 ώρα 03:53

Κατά την ανάδρομη πορεία του Άρη παρατηρούνται αναβολές, καθυστερήσεις σε θέματα δράσης, δραστηριότητας. Νιώθουμε κάπως ενεργειακά μπλοκαρισμένοι και δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Επίσης δεν αποκλείονται προβλήματα υγείας κυρίως στα γεννητικά συστήματα στους άνδρες και στις γυναίκες. Προσεκτικά και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως και σε εμπρηστικές επιθέσεις και οτιδήποτε σχετίζεται με τη φωτιά. Κατά την ανάδρομη πορεία του Άρη ίσως νιώσετε μία αδρανοποίηση ως προς τη συμμετοχή σας στο συλλογικό, ίσως κάποιοι φίλοι απομακρυνθούν και οι σχέσεις μαζί τους περάσουν υπό το πρίσμα του επαναπροσδιορισμού. Μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε στόχους, τους οποίους θα θέσετε σε εφαρμογή και υλοποίηση μετά την ανάδρομη πορεία του.

Δίας στον Ταύρο – Δίας στους Διδύμους: Από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 11/06/2011 και ώρα 17:22 ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της γενναιοδωρίας κινείται στο ζώδιο του ταύρου και το 7ο ηλιακό κομμάτι του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου. Νέες σχέσεις και συνεργασίες κάνουν την έλευσή τους και άνθρωποι καινούριο χαρίζουν νότα φρεσκάδας και ανανεωτικής ισχύος στη ζωή σας. Δεν αποκλείεται να επισημοποιήσετε ή να οριστικοποιήσετε μία σχέση μας και να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Ότι αγγίζει ο Δίας το επεκτείνει και το θεραπεύει έτσι ο κύκλος σας διευρύνεται και γίνεστε αρεστότεροι και δημοφιλέστεροι. Οι σχέσεις που έρχονται θα σας βοηθήσουν στην μετέπειτα εξέλιξή σας και θα σας ωθήσουν σε νέα μονοπάτια προόδου, επιτυχία και ευχαρίστησης. Νιώθετε τυχεροί και πως βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή και με τα κατάλληλα πρόσωπα. Το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σας, επωφεληθείτε των ευκαιριών και αδράξτε τις ευκαιρίες είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο μιας και ο Δίας φέρνει εύνοια σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί να έχετε κάποια απόλυση, να φορτιστείτε συναισθηματικά και να μείνετε ανένταχτοι στο εργατικό δυναμικό αλλά οι καταστάσεις φέρνουν δίπλα σας ευκαιρίες για εκ νέου ένταξη στο εργατικό δυναμικό και μάλιστα με τρόπο ενεργό.

Από τις 11/06/2012 και ώρα 17:22 έως τα τέλη του έτους ο Δίας κινείται στο ζώδιο των Διδύμων. Είναι μία θέση αρκετά ευνοϊκή προς το δικό σας ζώδιο καθώς ευνοεί έναν τομέα που δέχεται πλήγμα και διαβρωτικές ενέργειες τη σημερινή εποχή, τον τομέα των οικονομικών. Μπορεί να φέρει αναθεωρήσεις όσον αφορά θέματα κληρονομιάς ή ακίνητης περιουσίας, κάποιες υποθέσεις νομικού-οικονομικού-φορολογικού-κληρονομικού περιεχομένου ενδέχεται να εμφανιστούν και να σας απασχολήσουν. Ο Δίας μπορεί να φέρει κληρονομιές και απόκτηση ακίνητης περιουσίας, μπορείτε να αποκτήσετε επιπρόσθετη οικονομική δύναμη παρόλο που διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η σεξουαλικότητά σας, ο ερωτισμός σας και η διαύγειά σας σε τέτοιου είδους θέματα αυξάνονται. Από τη φύση σας είστε ζώδιο που έχει μία μοναδική ικανότητα να παράγει χρήμα και ο Δίας έρχεται να αβαντάρει αυτήν την ικανότητά σας. Μόνιμο θέμα για εσάς τα αισθηματικά σας, τα οποία είναι σαφώς ενισχυμένα από την παρουσία του Δία στους Διδύμους. Έχετε όλες τις δυνατότητες να γνωρίσετε ποιότητες και πτυχές του εαυτού σας που ούτε καν οι ίδιοι σας γνωρίζατε ενώ παράλληλα θα εδραιώσετε τη δυναμική σας και θα αποκτήσετε θέσεις εξουσίας. Προσοχή όμως καθώς ο Δίας φέρνει καταχρήσεις έτσι χρειάζεται να είστε μετριοπαθείς και να μην οδηγείστε σε καταχρήσεις εξουσίας και οικονομικές ασυδοσίες για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Το χρήμα όσο εύκολα έρχεται τόσο εύκολα χάνεται.

Κρόνος στον Ζυγό – Κρόνος στον Σκορπιό: Από την αρχή του έτους, ο πλανήτης της ωρίμανσης, των δοκιμασιών, της πρόκλησης και της σοφίας, ο Κρόνος διατρέχει το ζώδιο του Ζυγού και το 12ο ηλιακό σας σπίτι προκαλώντας ένα αίσθημα απομόνωσης, απομάκρυνσης, φοβίας και βεβαρυμμένου κάρμα. Ο όρος βεβαρυμμένο κάρμα είναι ψυχολογικής χροιάς και σημαίνει πως η ψυχολογία σας είναι σκοτεινή και αποκομμένη. Χρειάζεστε τον δικό σας χώρο και τον προσωπικό σας χρόνο, η απομόνωση βοηθάει στο να συνειδητοποιήσετε λάθος χειρισμούς και λάθος καταστάσεις του παρελθόντος, σας χαρίζει τη δυνατότητα για ενδοσκόπηση και αποκατάσταση των όποιων λάθος χειρισμών σας. Είναι περίοδος επανόρθωσης και επαναπροσδιορισμού. Οφείλετε να ακολουθείτε τη νόμιμη οδό και όχι την οδό της παρανομίας καθώς ο Κρόνος πίσω από τον Ήλιο σας λειτουργεί κατασκοπευτικά και «τιμωρεί» «τις ατιμίες» με απώτερο προορισμό τον σωφρονισμό και την επιμόρφωση.  Ο Κρόνος από το Ζυγό μας χαρίζει μαθήματα στον τομέα σχέσεων-συνεργασιών και στο θέμα γάμος. Φέρνει επισημοποιήσεις, δεσμεύσεις ή χωρισμούς όσων σχέσεων-συνεργασιών έτριζαν σε σαθρά θεμέλια.

Στις 05/10/2012 και ώρα 20:34 εγκαταλείπει οριστικά το ζώδιο του Ζυγού και εισέρχεται στο δικό σας ζώδιο φέρνοντας ευθύνες, υποχρεώσεις, περιορισμούς, εμπόδια ενώ παράλληλα σας οδηγεί στην επιτυχία μέσω επίπονης και επίμονης δουλειάς. Η ζωή σας χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, όχι ακολασίας και η ωρίμανση είναι δεδομένη. Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο σας δεν σημαίνει πως ήρθε η καταστροφή. Η τύχη και η εύνοια περιορίζονται σαφώς αλλά δεν μας εγκαταλείπουν καθώς μέσα από την σκληρή, επίπονη δουλειά μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα σε κάθε κομμάτι της ζωής μας. Αυτό που χρειάζεστε είναι η υπομονή, η επιμονή και η οργάνωση έτσι ώστε να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μην τρομοκρατείστε καθώς ο Κρόνος φέρνει κούραση , κόπωση αλλά παράλληλα χαρίζει κοινωνική καταξίωση, άνοδο και σταθερά ανοδική πορεία. Γίνεστε σοφότεροι και ωριμότεροι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα και δυσκολίες με ικανότητα και αξιοσύνη. Σημεία που πρέπει να προσέξετε; Οι άμυνες του οργανισμού σας σταδιακά θα μειώνονται και χρειάζεται να ακολουθείτε έναν πιο λιτό τρόπο διατροφής. Οφείλετε για το καλό του εαυτού σας να κόψετε καταχρήσεις όπως τσιγάρο ή αλκοόλ ενώ παράλληλα χρειάζεται να κάνετε τακτικά τσεκ απ για να αποφύγετε την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Το αμυντικό σας σύστημα ξαφνικά θα χάσει ισχύος αλλά μέσα από κατάλληλους χειρισμούς μπορείτε να επιτύχετε τη σωστή λειτουργία του και γιατί όχι την αύξηση της άμυνάς του. Άλλο σημείο των καιρών από τον Οκτώβριο και έπειτα η αποφυγή παρανομιών. Καθώς ο Κρόνος εποπτεύει και είναι ο αρμόδιος δικαστής για την τήρηση των νόμων οφείλετε να ακολουθείτε πάντοτε τη νόμιμη οδό έτσι ώστε να μην κινδυνεύετε από σκάνδαλα και συγκρούσεις που θα θίξουν την υπόληψή σας και το κύρος σας. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αρχίζει μία περίοδος ξεκαθαρισμάτων. Σχέσεις-συνεργασίες που δεν στηρίζονται σε ειλικρινείς προθέσεις κλονίζονται και αποχωρούν από τη ζωή σας ενώ παράλληλα σχέσεις που έχουν δομή και σύνθεση μένουν στη ζωή σας, επισημοποιούνται και χαρίζουν ασπίδα προστασίας. Πολλοί από εσάς θα μπείτε στη διαδικασία δημιουργίας οικογένειας ενώ άλλοι θα θελήσετε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο Κρόνος στον Σκορπιό είναι ένας Κρόνος σκοτεινός, μυστικοπαθής με ελεγχόμενα πάθη και καταπιεσμένα συναισθήματα. Θα γίνεται πιο καχύποπτοι ενώ παράλληλα θα δυσκολεύεστε να δώσετε «δεύτερες ευκαιρίες». Η «δεύτερες ευκαιρίες» όμως είναι πηγή δύναμης και μπορούν να σας θεμελιώσουν-εδραιώσουν. Οι σχέσεις χρειάζονται ελευθερία και εσείς οφείλετε να δίνετε άφεση καθώς τις περισσότερες φορές μερίδιο σε μία διαμάχη έχουν και οι δύο πλευρές. Καλό είναι να διεκδικήσετε τα κεκτημένα σας το πρώτο εννεάμηνο και ειδικότερα το Α εξάμηνο καθώς τους δύο τελευταίους μήνες το κλίμα γίνεται πιο βαρύ.

Ουρανός στον Κριό: Ο Ουρανός πλανήτης της επανάστασης, της καινοτομίας, των ουρανοκατέβατων αλλαγών, της εκκεντρικότητας και του χάους κινείται όλη τη χρονιά στο καρμικό για το δικό σας ζώδιο του Κριού και επηρεάζει τον τομέα της ζωής σας που σχετίζεται με την εργασία και την υγεία. Η καθημερινότητά σας και η απασχόλησή σας επί καθημερινής βάσεως γίνεται ανατρεπτική και γεμάτη σασπένς. Βρίσκετε στην αρχή ενός νέου κύκλου εμπειριών και η ζωή σας δεν μοιάζει τη ζωή των προηγούμενων ετών. Θέματα εργασίας μπορεί να λειτουργούν ανατρεπτικά και αυτό αρχικά δείχνει πως σας ξεβολεύει αλλά μπορεί να λειτουργήσει με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και να φέρει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα. Το πρόγραμμά σας ή το ωράριό σας μπορεί να αλλάζουν και αυτό λειτουργεί σαν ντόμινο στο πρόγραμμα της καθημερινότητάς σας. Δεν αποκλείεται όμως να χρησιμοποιήσετε μεθόδους πιο εξελιγμένες και πρωτοπόρες ώστε να ανανεώσετε τον τρόπο που εργάζεστε. Η υγεία σας μπορεί να παρουσιάσει ανατροπές και έντονες διακυμάνσεις ενώ παράλληλα η ευρωστία θα διαδέχεται την αποδυνάμωση αλλά ο οργανισμός σας έχει όλα τα φόντα να ανακάμπτει ταχύτατα. Χρειάζεται να διασφαλίζετε περισσότερες ώρες ξεκούρασης και ύπνου γιατί τα επίπεδα νευρικότητας στην καθημερινότητά σας αυξάνονται. Ιδιαίτερα ευνοϊκή περίοδος να ασχοληθείτε με εναλλακτικές μορφές ιατρικής όπως γιόγκα ή διαλογισμό. Δεν αποκλείεται να συνεργαστείτε με άτομα διαφορετικής κουλτούρας, νοοτροπίας ή πολιτισμού και τοιουτοτρόπως θα χρησιμοποιήσετε μεθόδους στην εργασία σας που δεν μπορούσατε καν να τις διανοηθείτε. Χαρακτηριστική προσωπικότητα που επηρεάστηκε άμεσα από την επιρροή της νέας θέσης του Ουρανού στον Κριό είναι η δική μας Ελένη Μενεγάκη, η οποία επάξια κατάφερε να ανταπεξέλθει στην αλλαγή του προγράμματος της από την πρωινή στην μεσημεριανή ζώνη, χρησιμοποιώντας νεότερες και καινοτόμες μεθόδους ανανεώνοντας τη δυναμική της εκπομπής της.

Ανάδρομος: 13/07/2012 ώρα 09:48 έως 13/12/2012 ώρα 12:02

Ποσειδώνας στον Υδροχόο – Ποσειδώνας στους Ιχθύες: Από την αρχή του έτους μέχρι τις 03/02/2012 και ώρα 19:03 κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου και το 4ο ηλιακό σας σπίτι, το οποίο σχετίζεται με την οικογένεια, το σπίτι και την επαγγελματική σας πορεία. Επηρεάζεστε κυρίως οι τελευταίοι των πέντε ημερών και επικρατεί μία ρευστότητα και ένας αποπροσανατολισμός όσον αφορά τα ενδοοικογενειακά σας θέματα και την ασφάλειά σας. Πολλοί από εσάς μπορεί να μπήκατε στη διαδικασία δημιουργίας μίας οικογένειας ή ενός ονειρικού γάμου που διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Δεν αποκλείεται να δημιουργήσατε μία οικογένεια σύμφωνα με τα όνειρά σας αλλά σταδιακά το ρομάντζο τελείωσε και η πλουτώνια οπτική σας άλλαξε τα δεδομένα απογοητεύοντάς σας. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και τις παγίδες επαγγελματικής φύσεως ή τις εξαπατήσεις που βιώσατε αλλά παράλληλα μπορούμε να παραδεχτούμε πως ασχοληθήκατε με ένα επάγγελμα περισσότερο καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Ήταν η περίοδος κατά την οποία αναδείχτηκαν καλλιτέχνες που είχαν έντονο το Πλουτώνιο στοιχείο όπως ο Σκορπιός Παναγιώτης Μπουγιούρης(τηλεοπτικός Μάνος των Μυστικών της Εδέμ) . Από το 1998 και έπειτα μπήκατε στη διαδικασία εύρεσης μιας κατοικίας συμβατής με ένα παραμύθι.

Από τις 03/02/2012 και ώρα 19:03 εισέρχεται οριστικά στο αρμονικό προς το δικό σας ζώδιο, αυτό των Ιχθύων που σχετίζεται άμεσα με τον τομέα της δημιουργίας, του έρωτα και της διασκέδασης. Μέσα στα επόμενα χρόνια ενδέχεται να γνωρίσετε έναν έρωτα ιδανικό, ο οποίος θα σας μεταφέρει σε ένα επίπεδο πάνω από το γήινο και μη αντιληπτό από την μέση ανθρώπινη κοινή λογική. Ο έρωτας σας παίρνει τα μυαλά και εσείς θέλετε να αφεθείτε σε αυτό το παραμύθι μιας και η ιδιοσυγκρασία σας το επιτρέπει. Οι αδέσμευτοι μπορείτε να ενδώσετε με περισσότερη ορμή στον ιδανικό αυτό έρωτα μιας και δεν κινδυνεύετε να διαλύσετε κάποια χρόνια-μόνιμή σας σχέση. Οι δεσμευμένοι οφείλετε να είστε πιο προσεκτικοί καθώς η ρεαλιστική προσέγγισή σας αλλοιώνεται και ενδέχεται να διαλύσετε τη σχέση μίας ζωής και τα οικογενειακά σας δεσμά. Μπορείτε να φανείτε έντονα δημιουργικοί και να ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας που απαιτούσαν ιδεαλισμό, οραματισμό και έμπνευση. Δεν αποκλείεται να συμμετάσχετε σε κάποια μαθήματα σε θεατρικών ομάδων, art gallery ή φωτογραφίας. Πιθανό το σενάριο να ασχοληθείτε με το χορό, τη μουσική ή οτιδήποτε απαιτεί καλλιτεχνική αφύπνιση. Να είστε προσεκτικοί σε τυχερά παιχνίδια και σε θέματα τζόγου μιας και ο Ποσειδώνας σε αυτό το κομμάτι του ωροσκοπίου σας μπορεί να προκαλέσει απώλειες σε χρήματα και έτσι να βγείτε χαμένοι από τέτοιου είδους εμπλοκές.

Ανάδρομος: 04/06/2012 ώρα 21:04 έως 11/11/2012 ώρα 07:53

Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Ο κυβερνήτης σας Πλούτωνας, πλανήτης της μεταμόρφωσης, της αναμόρφωσης, της φθοράς, του θανάτου και της αναγέννησης σε όλη τη διάρκεια του έτους διατρέχει το ζώδιο του Αιγόκερου, το οποίο αποτελεί το 3ο ηλιακό σας σπίτι. Ο συγκεκριμένος οίκος σχετίζεται με το λόγο, την επικοινωνία, τις μετακινήσεις και γενικότερα την κίνηση. Είναι το κομμάτι του ωροσκοπίου σας που φανερώνει το τι είδους σχέσεις έχετε με τα αδέλφια σας και τους στενούς συγγενείς. Ο Πλούτωνας γκρεμίζει τα κακώς κείμενα των περασμένων ετών και σας δίνει τα εφόδια να οικοδομήσετε εκ του μηδενός σε νέα βάση σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς. Οφείλετε να έχετε υπόψη σας πως αυτού του είδους οι σχέσεις μπορεί να διαλυθούν οριστικά, όλα είναι θέμα επιλογής σας. Τοιουτοτρόπως σταδιακά μπορεί να έλθετε κοντά με τα αδέλφια σας και με άτομα από τον στενό συγγενικό κύκλο σας. Ο λόγος σας έχει δύναμη και πρέπει να εκμεταλλευτείτε την εύνοια του κυβερνήτη σας προκειμένου να ενδυναμώσετε το προφίλ σας έτσι ώστε να κερδίζετε συμμαχίες που θα φανούν πολύτιμες για την μελλοντική σας εξέλιξη. Σημαντική εύνοια δέχονται όσοι Σκορπιοί ασχολούνται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Οι νεότεροι σε ηλικία μπορεί να έχουν επιτυχημένες σπουδές και επιδόσεις στην σχολική – ακαδημαϊκή τους πορεία.  Ένα άλλο σενάριο είναι μία μετακόμιση από ένα αστικό κέντρο σε μία περιαστιακή περιοχή εκτός της μεγαλούπολης. Με αυτόν τον τρόπο θα στηρίξετε το σχήμα της «καθημερινής παλίνδρομης μετακίνησης» και έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής. Παραδείγματος Χάριν. Τόπος μόνιμης κατοικίας Χαλάστρα νομού Θεσσαλονίκης με τόπο μόνιμης εργασίας το κέντρο της Θεσσαλονίκης(απόσταση 20 χιλιόμετρα).

Έρωτας-Σχέσεις: Έχετε προστασία στον έρωτα και τις σχέσεις κυρίως στο πρώτο δεκάμηνο καθώς ο Δίας μέχρι τον Ιούνιο από τον Ταύρο και η Αφροδίτη από τους Διδύμους μέχρι τον Αύγουστο φέρνουν νέες σχέσεις-συνεργασίες και σας κάνουν πρωταγωνιστές στον έρωτα. Το κλίμα δεν καταστρέφεται στη συνέχεια. Από τον Οκτώβριο και μετά ο Δίας σας υποστηρίζει από τον οίκο του βαθύ έρωτα. Αυτό που αλλάζει είναι λίγο η διάθεσή σας που σταδιακά χάνει σε πόντους καθώς ο Κρόνος εισέρχεται στο ζώδιό σας και φέρνει περιορισμούς, ξεκινάει η περίοδος της ωρίμανσης. Κυνηγήστε ερωτικές στιγμές μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Οικονομικά: Ο τομέας των οικονομικών σας δεν πάει άσχημα. Ευνοϊκή περίοδος από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο μιας και η Αφροδίτη από τους Διδύμους φέρνει έσοδα και κληρονομιές. Περισσότερη εύνοια Ιούνιο-Ιούλιο λόγω της επιπρόσθετης συμβολής του Δία από τους Διδύμους.  Ο Δίας από τους Διδύμους με την έναρξη του καλοκαιριού φέρνει έσοδα. Ωστόσο, οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη και τον τομέα των οικονομικών σας επιφέρουν αλλαγές και διακυμάνσεις. Αρκετά προστατευτικά αλλά αποφύγετε τις περιττές δαπάνες γιατί το χρήμα όσο εύκολα έρχεται άλλο τόσο εύκολα φεύγει.

Επαγγελματικά: Εύνοια μέχρι τον Ιούνιο καθώς ο Δίας επεκτείνει ότι αγγίζει. Ευνοϊκό διάστημα μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Ποντάρετε στο πρώτο οχτάμηνο και αποστείλετε βιογραφικά. Αναζητείστε θέση στην αγορά εργασίας και ενταχτείτε στο ενεργό εργατικό δυναμικό.

Comments are closed.

Παλιότερα θέματα